Etusivu » Tarinat » Lue tarinoita » Vuodelta » 2019 » Olenko Lesbo!!??

Olenko Lesbo!!??

Nimimerkki 
A.M
Ikä 
14

Siis oon viime aikoina alkanu ns. ihastumaan yhteen tyttöön. En oo niinku "ihastunut" siihen tai mitään, mutta ajattelen häntä. Ja sit mulla on yhtäkkiä ollut kauhee ikävä kaikkii ihmisii (tyttöjä). Saatan miettii jotain rakasta ihmistä jopa 3 päivää!?

Onko kellään kokemusta? Tai tietääkö joku mitä pitäs tehä vai antaa vaan olla?

+1
+870

Kommentit

Julia Nuortenlinkistä25.06.2019 17:04

Moikka A.M ja kiitos tarinastasi!

Mukavaa, että olet rohkaistunut kirjoittamaan tuntemuksistasi. Ihastuminen on ihana asia, oli sen kohteena sitten mikä sukupuoli tahansa. Ihastuminen tai vetovoiman tunteminen esimerkiksi samaa sukupuolta oleviin henkilöihin saattaa aluksi hämmentää, hävettää tai jopa pelottaa. Sulla on kuitenkin oikeus tuntea niin kuin tunnet ja näissä tunteissa ei ole mitään väärää. 

Joskus tällaiset ihastumiset samaan sukupuoleen saattavat olla yksittäisiä tai rajautua vain tiettyyn ajanjaksoon elämässä. Ja joskus ne jäävät pysyväksi osaksi elämää ja seksuaalista suuntautumista, mutta sen vain aika näyttää. Seksuaalisuuden suuntautumisen muotoja on myös monia, eikä kiinnostus yhtä sukupuolta kohtaan sulje pois toista. 

Tärkeintä on, että kuulostelet omia tuntemuksiasi ja annat itsellesi luvan ihastua juuri niihin ihmisiin, keihin ihastut. Muistathan myös, että seksuaalinen suuntautuminen ei ole lokero, johon on pakko ahtautua – sinä itse määrittelet sen tai olet määrittelemättä. Joillekin ihmisille luokittelut, kuten hetero, lesbo tai bi, tuovat turvaa, kun taas jotkut kokevat ne liian ahtaiksi ja määritteleviksi. 

Voit lukea lisää aiheesta itsetutkiskelusi tueksi esimerkiksi Nuortenlinkin Seksuaalisuus -tietoartikkelista sekä Setan Nuorten sivuilta. Tsemppiä pohdintoihin ja mukavaa kesää sulle!

+1
+796