Etusivu » Tarinat » Lue tarinoita » Vuodelta » 2019 » Kukaan ei ota tosissaan musiikkiani

Kukaan ei ota tosissaan musiikkiani

Nimimerkki 
Zeriuus Music
Ikä 
14

Olen nykyään Zeriuus music. Tuottaja ja dj. Aloitin hommat musiikin parissa 7 vuotta sitten yhdessä suomen parhaimmista poikakuoroista. Olin aika kova laulamaan. Mutta se jäi kesken. Se tuntui liian helpolta. Hain haastetta. Joskus 8-vuotiaana kokeilin räppäämistä. Tiesin että sekään ei ollut minulle. 9-vuotiaana muutimme aika Joensuuhun Kaustiselta. Silloin löysin trap-musiikin ja dj-hommat.

Aloin siis dj hommiin 4 vuotta sitten. Se tuntui omalta. Aluksi soitin festival trappia ja siitä se muuttui hard ja hybrid trappiin. Aloin markkinoida itseäni kavereilleni, mutta homma ei toiminut. Siihen aikaan toimin nimellä DJ Ice. Siitä väännetty nimimuunnos DJ Aids kiteytti aika hyvin mitä tapahtui. Hommaa ei auttanut se että laitteeni ja ohjelmani olivat kivikaudelta ja musiikki oli hankittu Youtube to Mp3 palveluista. Kukaan ei ottanut minua tosissaan. Sain keikkoja koulun tapahtumista mutta tunsin että se ei ollut tarpeeksi, enkä saanut niistä palkkaa.

Yläkouluun siirryttyäni saimme koululta käyttöömme iPadit. Niillä iPadeillä oli garageband saatavilla. Silloin aloin tuottaa. Opin omasta mielestäni nopeasti tuottamaan ja latasin kaikennäköisiä ilmaisia liitännäisiä ja nyt olen oppinut miksaamaan ja masteroimaan iPadilla. Seiskaluokallani myös tuli tietooni että nuorisopalveluilla oli dj ja tuottamiskalustoa. Siellä ohjaajat taisivat huomata taitoni ja pääsin käyttämään huomattavasti parempaa laitteistoa. Pääsin mm. soittamaan ensimmäisen kiertueeni. Meillä oli valtavat valot ja savukoneet ja kaikki. Talvella 2018 sain myös joululahjana uuden kontrollerin minkä mukana tuli parempi ohjelma (Rekordbox).

Kesälomalla 2019 vaihdoin nimeäni ja julkaisin ensimmäisen albumini. Olin myös soittamassa YleX popissa nuorisopalvelujen teltassa. Minulle myös myönnettiin palkinto koulun edessä skenen eteenpäin viennistä. Nykyään tunnen että minua kunnioitetaan, ja että olen lähellä läpimurtoa. Nyt toimin yhteistyössä nuorisopalvelujen ja räppärien kanssa ja teemme uutta musaa yhdessä. Jotain keikkahommiakin on suunnitteilla.

Nuorella artistilla raha on ongelma, mutta uskon että nykyisten työkalujen käyttäminen ja taiteellinen näkemys johtaa pitkälle. Sisällön luominen ja verkostoituminen ovat tärkeimmät.

+1
+712

Kommentit

Lisää uusi kommentti

Nuortenlinkki on parhaillaan huollettavana, huollon arvioidaan päättyvän 4.12 n. klo 18. Huollon aikana sivustoa voi ainoastaan lukea. Huollon jälkeen sivusto toimii taas normaalisti.