Etusivu » Tarinat » Lue tarinoita » Vuodelta » 2019 » Kaikki hyvin.

Kaikki hyvin.

Nimimerkki 
särkylääke
Ikä 
16

Mulla on kaikki hyvin.
Mullaonkaikkihyvin.
Mulla on KAIKKI hyvin.
Mulla. On. Kaikki. Hyvin.

Ehjä perhe, rakastavat vanhemmat, läheinen suhde kaikkiin kahteentoista sisarukseen, ihana oma koira. Ystäviä, koti, mahdollisuus toteuttaa unelmiaan.

Ja silti mä hitaasti vaivun pimeyteen, piilottelen punaisia viivoja ihossani, vastustan halua painaa puukko kurkulleni tai hypätä iltalenkillä rekan alle. Itken öisin, kun kukaan ei kuule. En saa unta. Huolehdin itsemurhaa yrittävästä ystävästä, vaikka tämä torjuu minut 'läpällä' kerta toisensa jälkeen.

Mulla on kaikki hyvin.

Ja silti ainoa asia, miksi edelleen herään aamuisin, on se rakas karvatassu. Ja ne sisarukset, joille olen kuin ilmaa tai vastaavasti se tyyppi ketä voi haukkua milloin vain.

Mulla on kaikki hyvin.

Mutta en ole kenellekään mitään. Se pieni ihmisraukka, joka herää aamulla silmät turvonneina. Se jota veli voi milloin tahansa sanoa 'lapselliseksi' ja 'kusipääksi' ja 'itsekkääksi'. Se, jota ei koskaan tarvitse kutsua mukaan muiden siskojen yhteisiin juttuihin. Se, joka osaa vähän tuota ja vähän tätä kohtalaisesti. Se, jonka peilikuva näyttää vähintään yhtä kauniilta kuin kuollut märkä rotta.

Se, joka ei koskaan koe tulevansa kuulluksi.

Mulla on kaikki hyvin. En mä vois hypätä rekan alle. Lääkepurkki on kaapin toiseksi ylimmällä hyllyllä.

+1
+872

Kommentit

Tuuli Nuortenlinkistä03.05.2019 13:17

Kiitos särkylääke tarinastasi!

Kirjoitat tarinassasi kipeistä ja isoista asioista. Haluun heti tähän alkuun sanoa, että sulla on väliä! Oot ainutlaatuinen sinä <3

Sun ei tartte yksin pärjätä ja esittää muille, että näin on. Kukaan ei pärjää loputtomasti yksin, vaan kaikki tarvitsee jossain kohtaa elämäänsä apua ja tukea ja se on ihan ok. Suurta rohkeutta on ottaa apua vastaan ja oon varma, että sellanen rohkeus löytyy susta: oothan ollut myös upeasti tukena sun ystävälle!
 
Hienoa, että ystävälläsi on sinut huolehtimassa, mutta yhtä tärkeetä on huolehtia sun hyvinvoinnista. Olisko sulla joku luotettava aikuinen kodin ulkopuolella, jolla rohkaistuisit kertomaan sun ajatuksista? Se aikuinen voi olla esim. kuraattori, terveydenhoitaja, kaverin vanhempi, harrastuksen aikuinen tai oikeesti kuka vaan, jolle sun olis helppo puhua!

Jos kasvokkain asioista puhuminen tuntuu vielä liian vaikeelta, voit aina käydä sekasin-chatissa juttelemassa tai laittaa esim. Nuortenlinkin neuvontaan viestiä. 

Tärkeintä on, ettet jäisi yksin näiden ajatusten kanssa, koska tukea kyllä on, kunhan uskaltaudut ottamaan sitä vastaan.

Ja ihanaa, että sulla on kaiken tän keskellä rakas karvatassu <3

+1
+855