Etusivu » Tarinat » Lue tarinoita » Vuodelta » 2019 » En enää jaksa....

En enää jaksa....

Nimimerkki 
Itsetuhoinen ja sekaisin
Ikä 
14

Yritän kertoa tämän lyhyesti, mutta olen 14.v tyttö, jota ollaan kiusattu ja isä kuoli tänä vuonna, minkä takia aloin viiltelemään. Poltin jo aikaisemmin mutta nyt enemmän. Minua vihataan koulussa, koska onnistuin pilaamaan kavereihin välit. Kaverit, joita ei kiinnostanut se, että viiltelin tai olin menettänyt läheisen... 

Ekaksi hankin apua, mutta sitten tuli tämä riita ja "Paras kaverini" oli toisella puolella. En voinut enää puhua hänelle ja hän ei enää jaksanut valitustani, koska hän oli niin monesti kehottanut hakea apua... Minulla on enää pari kaveria, joihin kuuluu siskoni ja en ole enää niin hyvässä välissä heidän kanssaan. 

Äitini tietää viiltelystäni, mutta hän haluaa, että peittäisin arpeni enkä olisi tyyliin hameissa tai shortseissa kesällä. Koulu jatkuu syksyllä, mutta aion joko karata ennen sitä tai vetää ranteen auki...
 

+1
+751

Kommentit

Julia Nuortenlinkistä24.06.2019 15:22

Moikka Itsetuhoinen ja sekaisin ja kiitos tarinastasi!

Hienoa, että olet rohkaistunut kertomaan tilanteestasi meille. Me olemme kuitenkin sinusta erittäin huolissamme, sillä olet hiljattain kokenut suuren menetyksen sekä kerrot olevasi yksinäinen ja itsetuhoinen. Erityisen huolestuttavaa on se, ettet ilmeisesti ole avun piirissä.

Jokaisella meistä olisi hyvä olla joku turvallinen ja luotettava ihminen, kelle voimme puhua huolistamme, ja keneen voimme tukeutua, kun tarvitsemme apua. Niin tärkeää kuin ystävien tuki onkin, vielä tärkeämpää tilanteessasi olisi pohtia, onko elämässäsi läsnä sellaista aikuista, kenelle voisit puhua tilanteestasi, ja joka voisi auttaa sinua hakemaan apua itsellesi. Ikätovereista tällainen vastuu voi tuntua liian raskaalta, minkä vuoksi he saattavat käyttäytyä esimerkiksi torjuvasti sinua kohtaan.

Luotettava ja turvallinen aikuinen ei välttämättä kuulu lähipiiriisi, vaan hän voi olla myös kaverin vanhempi, harrastuksesta tuttu ohjaaja, terveydenhoitaja tai koulukuraattori. Jos kasvokkain puhuminen kipeistä asioista tuntuu vaikealta, voit jättää myös kysymyksen Nuortenlinkin Nettineuvontaan tai jutella tilanteestasi Sekasin-chatin ammattilaisen kanssa ja pohtia yhdessä, millaista apua on saatavilla, ja millainen apua auttaisi parhaiten tilanteessasi. Nuortenlinkin Mistä apua -osiosta löydät myös lisää tietoa erilaisista auttavista puhelinnumeroista ja nettisivuista sekä apupaikoista.

Älä jää yksin huoliesi kanssa toivottomalta tuntuvaan tilanteeseen. Apua on saatavilla ja sä ansaitset tulla kohdatuksi omana arvokkaana itsenäsi ja saada tukea sun tilanteeseen.

+1
+743