Etusivu » Tarinat » Lue tarinoita » Vuodelta » 2018 » Kotona ei oo hyvä olla

Kotona ei oo hyvä olla

Nimimerkki 
pöly
Ikä 
13

Otsikost voi jo päätellä tätä asiaani... kotona mulla ei oo kovin hyvä olla ja vanhemmat vaan huutaa, jos ne jotain mulle sanoo.

Mutsi ei oo jutellu viikkoon mulle ja faijaki vaa huutaa. Haluisin ihan helkkaristi muuttaa, vaikka mun poikaystävälle tai johonki muualle. Vanhemmat haluu, että oon normaali tyttö ja en saa mitään lävistyksiä.

Mulla ei ees oo ketään kelle jutella. Kukaan ei tiiä täst asiasta, kun ei oo kavereita jolle kertoa.

Iskä on välillä mulle väkivaltanen ja no aika useesti juo. Haluisin ees jonkun kenelle avautuu, mut ehkä mut on tarkotettu yksinäiseksi.

+1
+472

Kommentit

En haluu kertoo kuka02.11.2020 21:54

Mitä tehä jos mun vanhemmat on eronnu ja mun äiti ja sen miesystävä ei anna olla mun oma itseni ja pilkaa jos oon oma itseni Sad

+1
+4
Nuortenlinkki06.10.2020 9:13

Heippa Anonyymi,

laittaisitko viestiä meille nettineuvontaan? Siellä voit nimettömästi kertoa aikuiselle tilanteestasi ja voidaan yhdessä miettiä mikä avuksi heart voit laittaa viestin tästä.

+1
+4
Anonyymi05.10.2020 17:02

Et mun isä koko ajan huutaa mulle ja ragee ja siis mun vanhemmat on eronnut ni en uskal men mun isälle ku pelkään et se huutaa kun mun sisko on sairaalassa ja mul on siitä kiva huoli ni mitä teen?

+1
+4
Ikävä 06.03.2020 18:34

Mulla on ikävä mun sijaisperhettä💔💔😭😭😭😭😭😭😭mä haluun niitten luo en emmi ku et oon niitten luona😭😭💔💔❤️❤️❤️❤️❤️ onks se normaali!!

+1
+63
Tuuli Nuortenlinkistä09.11.2018 13:32

Kiitos pöly, että kirjoitit tarinasi meille.

Tilanteesi herättää meissä suurta huolta ja siihen on ehdottoman tärkeää hakea apua.

Kirjoitat isäsi käyttämästä väkivallasta. Tiedäthän, ettei kenelläkään ole oikeutta käyttää fyysistä tai henkistä väkivaltaa sinuun. Kodin pitäisi olla turvallinen paikka, jossa saa olla oma itsensä. Olen pahoillani, että nyt näin ei ole, mutta tilanne voi kuitenkin muuttua. Muista, että olet hyvä ja arvokas juuri sellaisena kuin olet!

Väkivalta on rikos, josta saa ja tulee tehdä rikosilmoitus. Jos sen tekeminen yksin tuntuu vaikealta, saat varmasti apua läheltäsi, kun kerrot tilanteestasi jollekin turvalliseksi kokemallesi aikuiselle. Tämä aikuinen voi olla esim. koulukuraattori, kaverin vanhempi tai vaikka harrastuksesi ohjaaja. Yksi aikuinen riittää alkuun. Puhuminen helpottaa ja selkeyttää usein mielessä pyöriviä asioita, vaikka se voikin aluksi tuntua hankalalta. Pääasia on, ettet jäisi tilanteessasi nyt yksin. Monenlaista tukea on tarjolla, kun rohkaistut ottamaan sitä vastaan.

Oletko tutustunut jo nettiturvakotiin? Nettisivuilta löydät turvakotien yhteystietoja ja ohjeet mm. turvasuunnitelman tekoon. Punaisella ristillä on lisäksi nuorten turvataloja, joista saa apua ja neuvontaa ympäri vuorokauden ja tarvittaessa myös yöpaikan. 

Varjomaailmasta löydät tietoa ja tukea siihen, kun vanhempi juo. Varjoblogista löydät toisten nuorten tarinoita ja yksityisviestillä ja neuvonnasta saat kiinni Varjomaailman aikuisen, jonka kanssa voit pohtia tilannettasi enemmän.

Yksin ei tarvitse jäädä ja apua ja tukea on kyllä tarjolla!
 

+1
+470