Etusivu » Tarinat » Lue tarinoita » Vuodelta » 2018 » Joku kuunteleen mua!! :(

Joku kuunteleen mua!! :(

Nimimerkki 
Avautuja
Ikä 
14

Oon siis 14 vuotias tyttö ja mul oli ala-aste tosi vaikeeta, koska oon ihminen, joka onnistuu olemaan koko ajan jonkun kanssa riidoissa, vaikka olenkin sellainen kaikkien kaveri ja yleensä positiivinen koulussa ja julkisilla paikoissa yms.

Ala-asteella olin puol vuotta puhumatta mun parhaalle ystävälle ja se oli ihan kauheeta! Olin ihan lopullisesti kyllästyny siihen ihmiseen ja halusin vaan etsii hetken itteeni. Se tyyppi on kyllä nykyään ihan mun hyvä kaveri mut ei me sillee ikinä mistään esim jutella.

Kun olin riidoissa tämän mun kaverin kaa niin menin mun luokkalaisten Roosan ja Annin (feikki nimet) kaa niinku aina välkillä ja aina ku olisin joutunu oleen yksin. meistä joku jäi aina joku kolmanneks pyöräks ja se oli kauheeta ku ei vaaan yksinkertasesti pystytty olee kolmistaa. Sitte meidän luokalle tuli sellane uus tyttö joka oli tosi erilaine kun muut meidän luokkalaiset.

Me sitten ruvettii kiusaa sitä tyttöö ja mulle tuli aina kauhee olo, kun olin sanonu sille jotain pahaa tai kiusannu sitä ylipäätään. Kun alotettii yläaste nii kiusaaminen loppu heti siihen pisteesee. Onneks. Kiusasin sitä muutenki vaa muiden painostuksesta.

Yläasteella olin sitte aluks ihan yksin, mut sitte tutustuin Nellaan (feikki nimi) ja olin sen kaa ihan ok kaveri. Samaan aikaan tutustuin yhteen ihanaan ihmiseen, Sanniin(feikki nimi) ja tunsin että sanni ois ollu parempi kaveri mulle. Lopetin kokonaan yhteydet Nellaan ja halusin vaan olla sannin kaa, mutta Sanni tutustuikin mun kautta siihen Nellaan ja siitä tuli ihan hirvee katastrofi ku en tykänny Nellasta ja Sanni oli sen kaa koko ajan. Olin sitten taas pitkään yksin ja välkillä vaan tunkeuduin joihonkin random tyyppien seuraan.

Joulun jälkeen sain taas paljon kavereita ja samoihin aikoihin sain kuulla, että mun seitsemän kaveria viiltelee. Se meni mul tosi syvälle tunteisiin ja mietin aina iltaisin niitä mun kavereita ja niiden asioita. Koin liian raskaaks kantaa niitten kaikkien tunteita mun harteilla, että masennuin ittekkin ja aloin viilteleen. Joka kerta kun näin kavereideni kädet niin meinasin ruveta itkeen ku tuli niin paha mieli ja paska fiilis.

Viiltelin siis ekan kerran ihan vaa sillee, että kirjotin mun käteen kynsisaksilla "fuck" ja sitten myös "fat". Meni viikko ja tein ekan "viillon" ja se tuntu hyvältä, ainakin sitä tehdessä... ja siitä aika pian teinkin jo toisen viillon ja sitte tuli sellainen parin viikon tauko ja masennuin tosi pahasti. En jaksanu enää olla mun frendien kaa ja söin tosi paljon sen masennuksen takii. Lihoin tosi paljon ja mulla vieläkin paino nousee.

Oon ollu nyt kaks viikkoo viiltelemättä ja fiilis on hyvä, kunhan ei pääse liian lähelle niitä kynsisaksii. Ja jos joku nyt luulee, ettei kynsisaksilla saa syvii viiltoi, se on väärässä. En oo koskaan kuitenkaa tehny mitää tosi syvii viiltoi.

Oon kertonu mun vanhemmille mun viiltelystä ja ne ei osaa tukee yhtään eika tajua oikeen mitään...huoh. Oon siis aina ollu vähä ylipainone, en pahasti tai sillee ja osaan kyl peittää mun vartaloo oikeenlaisilla vaatteilla. Tulkaa ihmeessä puhuun ja kertoon omiiki kokemuksii ja kaikkee<3

+1
+1295

Kommentit

Stop!05.01.2019 21:00

Nyt tytöt lopettakaa viiltely!. viiltely ei ole ratkaisu ongelmiin. Hankkikaa apua, menkää vaikka koulun terveydenhoitajalla puhumaan.
Ole vahva ja tee suunnitelmia ja päätöksiä elämäsi raiteilleen laittamiseksi. Vaikka vaikeaa on, niin ota aikaa itsellesi ja mieti mitkä asiat sinua vaivaavat, selvitä itsellesi mistä mikin johtuu ja miten haluaisit asiat korjata. Tee sitten mitä asioiden korjaamiseksi voit tehdä. Kaikkea ei voi muuttaa, mutta mieti miten selviät niiden asioiden kanssa. Tee suunnitelma ja pidä itsetunnostasi huolta, vahva tasapainoinen ihminen on ystävällinen muita kohtaan, sen ei tarvitse esittää mitään mutta sanoo myös sen jos kokee vääryyttä itseään tai muita kohtaan. Empatia, oikeudenmukaisuus ja rehellisyys kannatta säilyttää. Olet ihan fiksu tyttö! Mieti olisiko joku aikuinen jolle voisit puhua suoraan näistä mitä mieltäsi painaa, kerro jollekin, toivon myös että yrittäisit puhua vielä vanhemmillesi tai jollekin sukulaiselle... Koita olla positiivisessa seurassa josta saat voimaa pysyä järkevänä ja yritä jonkun kaverin kanssa auttaa myös niitä muita tyttöjä jotka viiltelevät. Toivon sinulle onnea ja kaikkea hyvää, olet rakas <3

+1
+1024
Töpös02.08.2018 18:29

Mä viiltelen toista vuotta jo enkä osaa hankkii apua tai siis en halua hankkia apua

+1
+1255