Etusivu » Tarinat » Lue tarinoita » Vuodelta » 2017 » Tyttö vai poika?

Tyttö vai poika?

Nimimerkki 
Tyttö - vaikken sitä oikein haluaisi
Ikä 
12

Olen 12-vuotias tyttö. Elämässäni on kaikki ollut suhteellisen hyvin. Minulla on kavereita, turvallinen koti ja ihana perhe. Olen kuitenkin alkanut miettiä yhtä asiaa... Haluanko olla edes tyttö?

Minulla on ollut murrosikä jo jonkin aikaa. Lantio on alkanut levetä ja rinnat kasvaa, minusta se on hieman ahdistavaa. En tykkää kun minua kohdellaan kuin tyttöä. En pidä siitä, kun liikkatunnilla (tai oikeastaan millä vaan tunnilla) tytöt ja pojat jaetaan omiin ryhmiin. Olisin mieluummin ehkä poika. Saattaisin tuntea oloni paremmaksi ja normaalimmaksi. Mutta miten kerron sen äidilleni?

Äitini on ylpeä siitä kun olen tyttö. Hän laittaa minut aina pukemaan jotain tyttömäistä; korostavia rintsikoita, kireitä ja ihonmyötäisiä vaatteita... Hän kutsuu aina minua tyttömäisillä nimityksillä... En oikein pidä siitä.

Tyttönä oleminen tai sen ajattelukin ahdistaa... Mitä voin tehdä..?

+1
+888

Kommentit

tyttö voimaa!06.03.2018 13:44

näytä ihmisille kuka olet älä pelkää tsemppiä

+1
+629
Anonyymi05.12.2017 12:36

Olet vielä melko nuori joten mielipiteesi ehtii luultavasti vielä muuttua mutta kyllä se selviää sitten kun opit tuntemaan itsesi paremmin. Tsemppiä!
@Ydinjäde Suomessa vanhemmilla ei ole oikeutta heittää lapsia ulos, jokaisella vanhemmalla on velvollisuus antaa lapselleen turvallisen kodin,puhtaat vaatteet ja ruokaa kunnes lapsi täyttää 18.
Mikäli vanhempi heittäisin lapsen ulos kodista ennen tämän täytettyä 18 niin tämä vanhempi saattaisi joutua vankilaan ja lapsi saisi uuden kodin joten ulos heitosta ei kannata huolestua sillä silloin voi ja pitää vain kävellä lähimmälle poliisiasemalle ja tehdä rikosilmoitus.

+1
+670
Oka Ruto01.02.2017 21:32

Älä stressaa, kyllä todellinen sukupuolesi sinulle vielä selviää Smile
Itsekin inhoan juurikin tuollaista liiallista tytöttelyä, etenkin jos pidetään sukupuolen takia heikompana/huonompana.
Ja älä huolehdi äidistäsi, kyllä hän vielä ymmärtää. Jos ei heti, niin vähintään vuosien päästä.
Mieti asioita ja tutustu itseesi.

+1
+850
ydinjäde20.01.2017 23:23

Minäkin olen biologiselta sukupuoleltani tyttö, mutta olen transsukupuolinen ja niimpä siis olen myös poika, sanoipa sukuelimeni mitä tahansa muuta. Itse antaisin sen vinkin, että jos tiedät äitisi olevan sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjä vastaan, on ehkä parempi idea odottaa kaapista ulos tuloa siihen asti, että sinulla on turvalliset oltavat ja paikka mennä jos äitisi pahimmassa tapauksessa saattaisi esim. heittää sinut ulos. Vaikka pahalta se kuulostaa, usein vanhemmat ovat ajan myötä ymmärtäväisempiä. Ehkä voisit mainita hänelle lukeneesi mielenkiintoisen artikkelin johonkin LGBT+ aiheeseen liittyen, ja hän saattaisi kertoa näin oman mielipiteensä asiasta? Saisit varmuuden, onko turvallista puhua tunteistasi.

+1
+899
Anonyymi18.01.2017 16:32

En osaa neuvoa, mutta itsekin on tällänen juttu... Mutta oon ihan ok:t siitä, että oon tyttl kuitenkin, vaikka oon jo pienestä jalunnut olla poika. En kuitenkaan ole, joten olen hyväksynyt asian, että olen tyttö, enkä minä transu todellakaan ole. En osaa neuvoa valitettavasti.

+1
+839