Etusivu » Tarinat » Lue tarinoita » Vuodelta » 2017 » Masennus, kiusaaminen, viiltely

Masennus, kiusaaminen, viiltely

Nimimerkki 
Sandra
Ikä 
13

Moi! Kaikki alko siitä kun olin vitosluokalla. Eli siis yhden toisen koulun oppilaat kiusas mua sillon.. Ja aloin miettimään itsemurhaa. Kokeilin pari kertaa. Mutta ei mulla oikeen muuta ollu sillon paitsi itsemurha-ajatukset ja että mua kiusattiin.

No mutta, kutosluokalla kaikki alko menee huonosti. Ei niinkään kutosluokan alussa, mutta siinä kutosluokan keskivaiheessa. Ne kiusas sillonkin. Se ei ollu hirveen pahaa, enkä juurikaan välittäny siitä. Menetin mun 2 parasta kaveria kutosluokan keskivaiheessa ja koko meijän luokka käänty mua vastaan. No ei siinä mitään.

Joululoman jälkeen kaikki oli tosi vihasia mulle, sen takia koska olin mukamas pettäny niitä mun parhaita kavereita. Vaikka en siis ollu. Joskus joululoman jälkeen alko viiltely, ja koin että mulla on masennus. Sitten joskus pari kuukautta sen jälkeen sain lopetettuu viiltelyn, koska mulla meni ihan hyvin. Mutta alotin viiltelyn taas, koska mun poikaystävä eros musta.

Ja tosiaankin en oo nyt tässä viikkoon viilelly.. Vaikka mieli kyl tekis. Ne kiusaa mua vieläkin.. Ja se kiusaaminen on sellasta, että mulle nauretaan, osotellaan ja instagramin yksityisviesteissä ne haukkuu mua.. Ja se yks niistä kommentoi mun kuvaan jotain "märkäkoira" tai jotain tollasta.. Joka ei musta oo hirveen kivaa.

Noi kiusaajat saattaa tulla mun kanssa samalle luokalle kun meen yläasteelle.. Ja musta tuntuu, että en tuu kestää sitä. En kestä nytkää. Aina kun katon itteeni peilistä, näytän itteni mielestä rumalta ja lihavalta. Mä oon puhunu näistä asioista mun parin kaverin kanssa. Mutta en ole uskaltanu puhua kenenkää aikuisen kanssa.

+1
+1687

Kommentit

Kutosluokkalainen poika24.04.2017 20:05

Moikka Sandra! Samaistuin täysin. Itseänikin kiusataan mutta kannattaa yrittää joku voimavara jonhon tarttua. Esim. jonkin asian keräily, joku urheilulaji tai vaikka pyöräily. Pääasia on että pystyt nauttimaan jostain. Viiltely pitää lopettaa samoin itsarin ajattelu. Tiedän että kuulostan saarnaajalta mutta itsetuhoisuus ei ole vaihtoehto, jonka sinä ansaitset. Ansaitset hyvän elämän juuri sellaisena minkälainen olet. (Suoraan lainattu jostain "elämän oppikirjasta" ?) Tämä on jokaiselle lukijalle vinkki: Älä tee itsestäsi samanlaista kuin muut. Tietysti jos esim. piirtelet pulpettiin niin se pitää lopettaa. ? Yritä jollain tavalla saada huolet unohtumaan ainakin vähäkse aikaa. Koita jaksaa, elämästä löytyy aina jotain hyvää!

+1
+1586
Sandra17.04.2017 1:30

Kiitos Smile

+1
+1575
Anonyymi10.04.2017 18:35

Moikka! Toivottavasti osaan olla avuksi. Koulukiusaaminen on jokaisen mielestä kamala asia jopa noitten kiusaajien mielestä. Yleensä kiusaajilla on omia ongelmia taustalla piilossa joita purkaa hiljaisempien kanssaihmisten niskaan. Osalla se taas toimii puolustusmekanismina. Toiset saattavat vain olla vilkkaimpia ja eivät kykene ymmärtämään sanojensa vakavuutta tai tekojensa seurausta. Paras tapa on välttää kiusatuksi tulemista on olla yksinkertaisesti välittämättä siitä. Itsensä viiltely tai voimakas reagoiminen kiusaamiseen on kuin heittäisi bensaa liekkeihin eikä siitä kärsi ketään paitsi kiusattu.
Some:ssa kannattaa käyttäytyä hillitysti. Jos kuviasi arvostellaan vain ikävällä tavalla niin älä jaa ainakaan enempään turhia kuvia itsestäsi. Jos kommenttien paljous jatkuu saman kuvan alle niin poista vaikka tilisi. Kommenttien poistolla voi olla ikäviä vaikutuksia. Ikäviin yksityisiin viesteihin ei kannata vaivautua edes vastamaan. Ei kukaan jaksa vittuilla jos keskustelu on yksipuolista.
Vaikket huomio kiusaamiseen niin silti täytyy yrittää olla kyvykäs kommunikoimaan toisten kanssa jopa niiden kiusaajien kanssa. Ei saa näyttää sitä että kiusaajien sanat satuttaisivat vaikka ne sattuvat. Hampaita purren jos jaksaa olla välittämättä pilkkasta niin kohta tulet huomaamaan että eivät ne jaksa kiusata sellaista mistä ei saa toivottua reaktiota.
Jos vaan pystyt keskittymään kouluun ja hyviin arvosanoihin peruskoulun loppuun. Opit siinä samalla myös olemaan välittämättä piikittelystä, joka tulee auttamaan tulevaisuudessakin. Jos uskot itseesi ja opiskelet. Tulet vielä olemaan menestynyt, rohkea ja kestävä ihminen. Sinusta tulee paljon vahvempi ihminen kuin noista kiusaajista jotka yleensä alittaa aidan.

Olen jo aikuinen ja koulu oli elämäni ahdistavin aika. Kaikki helpotti kun ylä-asteelta pääsi pois. Nyt tuntuu hassulta kun se oli niin lyhkäinen aika elämässäni. Arvet vielä minua muistuttavat siitä kamalasta ajasta. Harmittaa kun kukaan ei ollut minua silloin auttamassa. Samaistun teksiin ja siksi kirjoitin tämän.
Yritä kestää vielä muutaman vuoden. Kaikki selviää kyllä. Itsensä viiltely ei ole ratkaisu se on oikotie mikä vie syvemmälle. Viiltelemisentie on tie mikä muistuttaa joka päivä koko loppuelämäsi niistä ahdistuksistasi mitä olet silloin käynyt joten vältä niitä.
Yksikin hyvä ystävä voi auttaa jaksamaan paremmin kaikkea paskaa paremmin kuin tuhat viiltoa.
Koita vielä jaksaa vaikka raskaalta tuntuisikin. Jätä puukko. Juokse vaikka lenkki. Ole toisille huomaavainen. Harrasta vaikka jotain. Ole rauhallinen. Keksi muuta ajattelemista.
Älä vatvo asioita mitä muut sanovat sinulle peruskoulussa sillä ne katuvat kuitenkin sanomisiaan 10vuoden päästä.

+1
+1623
Anonyymi07.04.2017 21:20

Kaikki on erilaisia ja se on vaa hyvä asia. Ketään ei saisi kiusata erilaisuuden tai ylipäätään minkään jutun takia. Voimia sulle :)!

+1
+1578