Etusivu » Tarinat » Lue tarinoita » Vuodelta » 2017 » Akne vei itsetunnon

Akne vei itsetunnon

Nimimerkki 
Itsetunto matalalla
Ikä 
14

Kerron vähän täs tarinassa mun tähän astisesta elämästä. Mulla on akne ja en oikee tykkää siitä ku tuntuu siltä, että tytöt ei kiinnostuis must sen takia. Mulla on ollu vaa kerran vähä säätöä yhden tytön kanssa. Hänen kanssaan kävi huonosti. Hän sai tietää, että minulla on akne ja alkoi sen takia olla vastaamatta mun viesteihin. Sit ku sain tietää yhelt mun kaverilt, joka oli sen mun "säädön" kaveri nii se kerto mulle et se mun "säätö" lopetti mun kaa juttelemisen sen takia, koska mulla  on akne.

No menee ehkä pari viikkoa niin mun kaverin kaverin poikaystävä tulee kyselee siitä jutusta. Sinisilmäsenä mä luulin, että se ei kertoisi kenellekään, mutta tietenkin hän otti näyttökuvia chatista ilman, että tiesin. Ja hän lähetti näyttökuvat mun vanhalle säädölle, joka lähetti ne hänen kavereilleen. Sen jälkeen oon saanut käsityksen itsestäni, että olen ruma. Mua on haukuttu rumaks moneen kertaan ja tiedän vielä mistä se johtuu. Se johtuu mun aknesta. Oon hoitanut tätä mun aknea joku 8kk nytte enkä oo vielkää huomannut mitään, että akne olisi lähtemässä. No tuon jälkeen itsetunto lähti syöksyyn. Oon itkeny ny noin 2-3 kk ajan satunnaisesti iltaisin. Mä en usko enää mun mahiksiin tyttöystävään tän aknen takia. Oon ny seiskaluokalla ja tää on ollu mulle rankinta aikaa mun elämässä. Kiitos jos luit tän loppuun arvostan sitä tosi paljon :).

+1
+1122

Kommentit

Anonyymi28.11.2017 23:36

Oon itsekin 14 ja tiedän ton tunteen liian hyvin, oma kuva peilissä inhottaa. Syön nyt toista antibioottikuuria ja toivottavasti loppuisi... ensi kesänä ripari...

+1
+851
Tarinan kirjoittaja 02.04.2017 1:10

Se actanac on geeli*.

+1
+1035
Tarinan kirjoittaja02.04.2017 1:05

Joo mä kävin just ihotautilääkärillä ja sain semmosen voiteen nimeltä actanac. Se sano mulle et kannattaa ekaks testaa sitä ja jos ei toimi tarpeeksi tehokkaasti nii sitten se roaccuta. Kiitos kaikille jotka on tsempannu mua auttanut oikeesti tosi paljon :).

+1
+998
Anonyymi01.04.2017 22:17

Hei mä tiedän tunteen!
Oon 16v tyttö ja kärsiny 5v tosi pahasta aknesta selässä ja naamassa. Oon kokeillu monia rasvija ja lääkkeitä mutta vihdoin sain Roaccutan lääkkeen ja voin sanoo että hanki se! Vaan ihotautilääkäri voi sen kirjottaa sillä se on niin vahva kuuri mutta sillä lähtee AINA pahinkin akne. Se on viimenen lääke ja kaikkein tehokkain. Mä oon syönyt sitä 2vko ja mulla ei oo naamassa enää mitään!! Mäkin luulin aina että en ikinä sais ketään mutta älä menetä toivoo. Ne joita sun akne haittaa, ei ansaitse sua. Mäkin olin menettäny toivoni kunnes mua vastaan tuli aivan upee poika! Ite henkilökohtasesti en välittäis yhtään vaikka pojalla oliskin akne. Se ei oo oma päätös. Mutta hei oikeesti! Varaa aika ihotautilääkärille ja hae toi lääke. Lupaan että lähtee!!! Tsemiä

+1
+1036
Anonyymi01.04.2017 15:01

Itse olen tyttö ja monilla poikapuolisilla kavereillani on akne. Siinä ei ole mitään hävettävää, se on normaalia. Yläasteen jälkeen kaiken pitäisi helpottua. Älä huoli.

+1
+1033
Anonyymi31.03.2017 21:51

Tsemii feel u bro

+1
+996
ElämänKoululainen30.03.2017 14:29

Ulkonäköön liittyvät paineet voi olla ikäviä. Älä kuitenkaan huoli. Todella moni sanoo että yläasteen jälkeen asiat helpottuu ja tämä on totta. Lukiossa ja ammatillisessa oppilaitoksessa yleensä (alasta riippuen) oppilaat keskittyy opiskeluun ja tekemiseen enemmän kuin tuollaiseen kettuiluun.
Omalle ulkonäölleenhän ei voi mitään. Voimia hei!

+1
+1045