Etusivu » Tarinat » Lue tarinoita » Vuodelta » 2014 » Äidin juominen

Äidin juominen

Nimimerkki 
Veera
Ikä 
14

Olen nyt 14 vuotta täyttänyt tyttö, jonka äiti juo hirveästi. Joka päivä saan pelätä, että kun äiti tulee töistä, sillä on viinitonkka mukana. Äiti siis on viinin ystävä.

Äidin juomista on jatkunut jo kauan, niin kauan kun jaksan muistaa, mutta se on yleistynyt vuodesta 2011 asti, kun me muutettiin eri asuntoon. Äiti alko juomaan hirveesti, ja AINA kun se joi, se haastoi riitaa isän kanssa. Iskä ei juo, ja jos se juo, se ottaa vaan lasillisen. Äiti kun saattaa juoda sen 2 litraa yksin. Mä rakastan mun iskää yli kaiken ja mulla on turvallinen olo sen kanssa, toisin kuin äitin kanssa. Kirjotan tätä nyt omassa huoneessani, kun äiti tuolla ryyppää.

Mulla on ollut riitoja äitin juomisesta monta kertaa. Yleensä se on alottanut riidan esim. iskän kanssa ihan tyhjästä, johon mä oon yleensä joutunut puuttumaan että ne lopettais. Niissä riidoissa oon monesti äidille sanonut että hän on alkoholisti ja hänen pitäis hakeutuu hoitoon. Äiti kun vaan ei kuuntele. Jopa iskä on sanonu äidille, että "tapa ittes sitte viinalla" ja äiti vaan ei kuuntele.

Muut mun perheenjäsenistä ei ajattele sitä varmaan niin isona juttuna, mut ennen mä rakastin mun äitiä hirveesti, eli aikana ennen kuin se alkoi juomaan. Nykyään... mä ihan oikeesti alan jopa vihaamaan häntä. Hän on mulle niin inhottava ihminen kun hän on kännissä ja joskus mä vaan en jaksa kuunnella kun se sönköttää ärsyttävällä äänellään samaa juttua 10 kertaa. Siitä puheesta kun ei saa mitään selvää ja se alkaa melkein aina tihrustamaan itkua kesken kaiken.

Nyt on enää 4 päivää jouluun, ja mä en oo saanut tipatonta joulua kolmeen vuoteen, äiti kun vetää aina kännit jouluna. On vetäny siitä asti kun me muutettiin tänne. Oon monesti itkeny yksikseni tätä, ja toivon että se vihdoinkin huomais kuinka paha mun on oikeesti olla. Mä oon ollut masentunut äidin takia, olin tosi itsetuhonen, viiltelin ja vetelin lääkkeitä, koska mun vaan oli niin huono olla äitin takia, ja halusin pois. Mutta äiti ei huomannut mitään, tai sitten ei vaan välittänyt.

Kavereille oon itkeny monta kertaa asiasta, ne kehottaa puhuu äidille, mut ne ei ymmärrä sitä faktaa, että äiti ei kuuntele. Haluisin puhuu jopa koulun kuraattorille äitin juomisesta, mut en uskalla.

Lähipäivinä kun äiti rupes leikkaamaan koiran kynsiä, vaikka me kiellettiin. Sanottiin, että leikkaa ne vaikka huomenna. No hän itsepäisesti vaan veti sitä viiniä jo kuudetta lasia ja otti sakset käteen ja alko leikkaamaan. Mä valvoin, ja se leikkas monta kynttä aivan liian syvältä, vaikka me kaikki kiellettiin. Koiran tassuista tuli sitte verta koko loppuillan kännisen typeryksen takia. Ja kun mä tulin lenkiltä koiran kanssa ja rupesin hoivaamaan sen tassuja, äiti alkaa huutamaan mulle siitä että en sais koskee siihen koiraan. Onneks iskä sano äitille että lopettaa, koska en tiiä mitä ois käyny jos se ei ois sanonut.

Mä vaan haluun että äiti lopettaa juomisen, mutta miten saada aikuinen tajuamaan se? Hän kun ei kuuntele.

+1
+806

Kommentit

Nuortenlinkki20.05.2020 9:54

Moikka "juoppoäitintytär",

Olet selvästi huolestunut kotitilanteestasi ja äidistäsi. Laittaisitko viestiä meille Nuortenlinkin nettineuvontaan? Siellä voit aikuisen kanssa yhdessä pohtia, mikä auttaisi tilanteessasi. Voit laittaa viestiä tästä. Olisi tosi tärkeää, että voisit jutella tästä tilanteesta jonkun aikuisen kanssa. Onko sinulla joku läheinen, kelle voisit näistä huolista kertoa?

Voit myös varata esimerkiksi oman chat-ajan Varjomaailmasta. Varjomaailma tarjoaa tukea niille nuorille, keillä vanhempi juo. Sivuille ja chat-ajanvaraukseen pääset tästä: https://varjomaailma.fi/chat

Jaksamista ja voimia tilanteeseesi, apua on saatavilla eikä sinun tarvitse jäädä yksin heart

+1
+43
juoppoäitintytär15.05.2020 18:27

Oon 16v kohta 17 ja äiti juo joka viikonloppu ja paljon.. Oon aina asunu äitin kanssa kahdestaan mutta hetkisistä äiti alko tapailee uutta miesystävää ja se juo kans tosi paljon ja se on saanut äitin juomaa kahtakauheemmin ja mua pelottaa et menetän äitin se on ollu mulle aina ykkönen ja oon kerran jo menettäny sen pienenä kun sillä oli sillonkin alkoholinkanssa ongelmia... En tiedä mitä tehdä !

+1
+39
Anonyymi15.11.2019 21:17

Mullakin sama juttu.. oon 14 vuotias, ja asun mun veljen ja äidin kanssa. mun äiti juo todella usein ja en nyt muistakkaan millon viimeks ei olisi juonut. meidän panttipullopussi täyttyy oikeasti melkein viikossa ihan täyteen oluttölkeistä. oon sanonu tästä miljoona kertaa. se kyllä kuuntelee mua mutta mun sanomiset ei vaan ikinä tehoa. joskus tekis mieli sanoa että "sun kannattais hakee apua" ja "sitten kun joudut sairaalaan ton takia nii sit on turha valittaa" ja "oikeasti etkö sä huomaa että mulla on tosi paha olla" jne.. tuntuu että meidän kaikki rahat uppoaa alkoholiin ja että meille lapsille ei jää tarpeeksi rahaa. oon jutellu tästä mun siskon kanssa (asuu toisella paikkakunnalla) ja se on mun tukena mutta ei oo vielä auttanut kyllä tähän ongelmaan. lähipäivinä aijon oikeasti ottaa asian kunnolla esille ja takoa äidin päähän että tämmönen ei käy. tämmösenkö kodin haluat antaa sun lapsille? tää oikeesti vaikuttaa todella paljon mun mielialaan. mun äiti on sanonut vaan että "anna olla ei sun tarvi välittää." no en todellakaan voi olla välittämättä.

yleensä sen jälkeen oon sanonut siitä juomisesta et mua oikeesti häiritsee niin äiti on ollut pari kolme iltaa juomatta. mut sit taas lähtee se rumba että joka ilta olutta ja viiniä. alkaa oikeesti käymään hermoille ja ihan kunnolla. haluisin vaan muuttaa pois kotoa. ainoa hyvä asia minkä tästä löydän on se että jos joskus saan lapsia nii en ikinä oo samanlainen ku mun äiti nyt.

+1
+92
tyttö 13v07.06.2019 23:36

mun äiti ei juo oikeastaan koskaan, yleensä jos hän juo niin se sitten juo tyylii 3 "pikku" pulloo. jos kysyn siltä että ootko juonu nii se on vaa "en mä oo mitää juonu enkä oo kännissä" no, 5 min meni ku kuulu kauhee rysäys nii sinne se oli kaatunu lattialle istuessaan Sad asutaan äidin kanssa kahdestaan, onneksi on kummitäti ja täti joille voin kertoa mieltä painavia asioita. ps en ole ikinä nähnyt äitiä noin kännissä kun se nyt oli,

+1
+134
Anonyymi09.08.2018 15:36

Mun äidillä kans sama ongelma. Se "alko" mun vanhemmat eros äidin salajuopottelun takia ja sitten se vasta kunnolla alottikin kun mun sisko menehtyi, olin silloin siis 8v. Jouduin hoitaa ite hirveesti asioita eli siis käymään kaupassa, hoitaa lemmikit, siivota koko kämppää jne. ja sen takia mulla ei oo oulussa koskaan oikeen sujunut. Nyt on alkanut tulemaan esiin tää valehtelu et kun kysyn et onko juonut saattaa sanoo ei mut myöhemmin saan tietää että on juonut ihan hirveesti ja sen kyllä siis näkee siitä. Sossutkin on pari kertaa käynyt mutta äiti on kiistänyt kaiken ja käskenyt mut valehtelemaan ja mähän toki oon totellut äitiä. Mulla alkaa oikeesti jo loppumaan moti elämään, ja vaikka äiti ei oo nyt viikkoon juonut (meille pitkä aika) niin pelkään että se taas pian retkahtaa. Haluisin muuttaa isälle mutta sillä on niin pieni kämppä ja se asuu siellä sen naisystävän kanssa niin tulisi tosi ahdasta eikä oo nyt ylimäärästäkään isompaan asuntoon. sori avautuminen mut oli pakko saad purettuu ajatukset ees johonkin.

+1
+377
masentunut26.10.2017 18:27

mä tiiän et oo aika myöhäs tääl mut ihan sama..
oon 12v tyttö ja oon aika samassa tilanteessa, paitsi et asun yksin äidin kans? iskä on aina ollut mulle se turva ja se on ollut silleen suojeleva.. kerran iskä sai tietää et äiti juo, ja se ilmoitti lastensuojeluun ja siitä vasta se äidin ryyppääminen kunnolla alkoi? 6 vuotta edellisestä tipattomasta joulusta.. ja äiti on tälläkin hetkellä kännissä ja ollut nyt 4pv putkeen vaikka käynyt töissä..

+1
+604
Anonyymi16.03.2016 0:25

Mun äidilläkin on just sama ongelma se vaan juo, juo ja juo ja on juonu jo yli 5 vuotta, se vaan huuta mulle ja haukkuu ja sen mielestä kaikki paha ja huono on mun syytä, eikä äiti tietenkään kuuntele mua...Joten tsemppiä sullekki. 

 

+1
+917
Anonyymi02.07.2015 12:29

Kauheeta luettavaa.. Mä olin ite ihan samassa tilanteessa kun sä. Äiti ei kuunnellut mua kun vaan halusi juoda.. Ainut keino oli muuttaa pois. Muutin pois sen luota sit kun olin kaikki saanu pakattua enkä pitänyt tosi pitkään aikaan yhteyttä.. Sit se tajus sen että mulla on tosi paha olla. Siihen jäi riidat ja juomiset ja nyt ollaan tosi hyvissä väleissä ☺

+1
+808