Etusivu » Nettineuvonta » UKK » Pelaaminen » Miten saisin rahapelaamiseni kuriin?

Miten saisin rahapelaamiseni kuriin?

Olen jo pitkään kamppailut peliriippuvuuttani vastaan. Joskus hetken onnistun olemaan pelaamatta, mutta varsinkin jos nautin alkoholia, niin kynnys pelata pelikoneita tai esimerkiksi blackjackia on hyvin matala. Usein vielä ajattelen että pelaan vain tämän 20€... häviän sen heti ja päätän koittaa uudestaan. Kotiin lähtiessäni huomaan, että pelasin taas illan aikana 100€. Kysymykseni siis on, miten voisin saada tätä riippuvuuttani hillittyä? Nytkin mietin, etten pelaa enää ikinä, mutta ylihuominen kun tulee ja menen kahville ja muutama kolikko on lompakossa, niin tuhlaan sitten taas pelikoneeseen.

Vastaus:
Kerrot kamppailleesi pelaamisen hallinnan kanssa jo pitkään vaihtelevalla menestyksellä. Hienoa, että olet havahtunut tilanteeseen, otit yhteyttä ja kuvailit tilannettasi, se on ensimmäinen askel pelaamisen hallintaan saamiseksi.

Pelikäyttäytymisen muuttaminen vaatii ajattelun, tulkintojen ja tapojen sekä rutiinien muuttamista. On siis hyvä, että tunnistat ajatuksiasi ennen pelaamista ("pelaan vain 20€"). Seuraavan kerran, kun tämä ajatus tulee mieleesi, pysähdy ja ajattele tapahtumaketju mielessäsi loppuun asti: Ajattelet pelata 20€, mutta pelaamisen aloittaminen johtaa 100 euron pelaamiseen. "En pelaa enää ikinä" -ajatuksen voi muuttaa ajatuksesi "en pelaa nyt" tai "en pelaa tänään" ja keksiä pelaamisen tilalle muuta toimintaa.

Kerroit, että alkoholinkäyttö alentaa kynnystä pelaamiseen ja tottahan se on, että silloin usein hyvät päätökset unohtuvat ja kontrolli pettää. Voisitko ajatella illanviettopaikaksi tilaa, jossa ei ole mahdollisuutta pelaamiseen? On huomattavasti helpompaa vastustaa houkutusta, kun viettää aikaansa kaukana peleistä. Hyvä keino on myös se, että ei ota mukaan käteistä rahaa. Kahvitaukojen pelaamista voit kokeilla estää pitämällä mukana vain tarvittavan kahvirahan tai maksamalla ostokset kortilla. Lisää konkreettisia vinkkejä pelaamisen vähentämiseen löydät Peluurin nettisivulta.