Etusivu » Info » Ohjeet » Shoutboxin käyttöehdot

Shoutboxin käyttöehdot

Nuortenlinkin Shoutboxissa sana on vapaa, mutta voimassa ovat yleiset käyttäytymissäännöt sekä A-klinikkasäätiön periaatteet.  

Shoutboxin säännöt:
Nuortenlinkin Shoutboxissa voi keskustella muiden nuorten kanssa esimerkiksi päihteistä, pelaamisesta, netinkäytöstä, mielenterveysasioista, seurustelusta ja seksuaalisuudesta sekä rahankäytöstä. A-klinikkasäätiö ei vastaa keskusteluissa esitetyistä mielipiteistä eikä keskustelijoiden välittämän tiedon luotettavuudesta. Keskustelijat vastaavat itse viestiensä sisällöstä ja ovat siis myös vastuussa mahdollisista rikosoikeudellisista seurauksista. 

Shoutboxissa ei saa levittää päihteiden käyttöä, valmistusta tai haittoja edistävää eikä rikosoikeudellista asiantuntemusta edellyttävää tietoa. Myös nimittely, haukkuminen, uhkailu ja loukkaava kommentointi on kiellettyä. Samoin kiellettyä on kaupankäynti ja mainostaminen sekä osoitetietojen tai puhelinnumeron levittäminen. Älä myöskään lähetä nettikauppojen osoitteita linkkeinä. 

Nuortenlinkin ylläpito pidättää itsellään oikeuden tulkita näitä ohjeita ja sääntöjä. Kaikki viestit luetaan ja sääntöjen vastaisia viestejä voidaan muokata tai ne voidaan poistaa. Sääntöjä rikkoville keskustelijoille voidaan antaa määräaikainen tai pysyvä porttikielto ilman perusteluja. 

Ennen viestin kirjoittamista kannattaa miettiä, mitä viestissään haluaa kertoa, sillä viestejä ei voi jälkikäteen itse poistaa. Nuortenlinkin ylläpito voi poistaa käyttäjätilin käyttäjän pyynnöstä, jolloin kaikki käyttäjän kirjoittamat viestit katoavat. 

Huom. Pahasta olosta saa puhua, mutta varsinaisen itsemurhasuunnitelman ilmaiseminen on aina hätähuuto ja voi johtaa jatkotoimenpiteisiin. Nuortenlinkin työntekijät ovat ilmoitusvelvollisia lastensuojelulain (13.4.2007/417) ja rikoslain (19.12.1889/39) mukaisesti. 

Rekisteröityminen Shoutboxiin:
Shoutbox toimii nimimerkillä. Älä valitse nimimerkkiä, josta sinut voidaan tunnistaa tai joka voidaan sekoittaa toiseen rekisteröityneeseen nimimerkkiin, Nuortenlinkkiin tai palvelun tarjoajaan A-klinikkasäätiöön. Nimimerkkiä ei voi muokata rekisteröitymisen jälkeen. 

Rekisteröitymisen yhteydessä ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen lähetetään aktivointilinkki, jolla käyttäjätunnus otetaan käyttöön. Rekisteröitymisen edellytys on Shoutboxin käyttöehtojen hyväksyminen. 

Tietosuoja:
Tiedot sähköpostiosoitteista sijaitsevat tietokannassa, johon ulkopuolisilla ei ole pääsyä. Tarvittaessa sähköpostiosoite on A-klinikkasäätiön websuunnittelijan haettavissa suojatusta tietokannasta. 

Nuortenlinkin Shoutboxissa sähköpostiosoitteen jättäminen perustuu siihen, että käyttäjä aktivoi rekisteröimänsä nimimerkin sähköpostiin lähetettävän linkin avulla.  

Sähköpostien keräämisestä muodostuu henkilötietorekisteri, johon sovelletaan henkilötietolakia (22.4.1999/523). Tutustuthan myös henkilörekisterin yhteydessä vaadittavaan tietosuojaselosteeseen