Etusivu » Hukkaputki -kampanja

Hukkaputki -kampanja

19.05.2020

Hukkaputki -koulukampanja tulossa marraskuussa 2020!

Hei yläkoulun opettaja! Lähde mukaan tukemaan nuorten hyvinvointia ja osallistu luokkasi kanssa marraskuussa Nuortenlinkin Hukkaputki -koulukampanjaan. Kampanjan tarkoituksena on toteuttaa ehkäisevän päihdetyön tunti Hukkaputki -tarinapelin avulla. Tunti toteutetaan Ehkäisevän päihdetyön viikolla 2.-6.11.2020. Hukkaputki-tunti onkin oiva tapa toteuttaa luokan kanssa ehkäisevää päihdetyötä kyseisellä teemaviikolla. Kampanjaan osallistuminen on maksutonta. 

Jokainen osallistuva luokka saa oppilailleen Nuortenlinkin Pikkasen pihalla? -penaalisetin. Lisäksi oppilaat saavat Nuortenlinkin some-tilin haltuunsa ja voivat tuottaa haluamaansa sisältöä omaan kouluympäristöönsä liittyen sinä päivänä, jolloin Hukkaputki-tunti toteutetaan. 

Tunnin toteuttamiseksi saat valmiin tuntiohjelman ja materiaalit Nuortenlinkiltä. Ilmoittaudu mukaan luokkasi kanssa sopivalle päivälle tästä linkistä. Ilmoittautuminen on auki 16.10.2020 asti. Lisätietoa koulukampanjasta saat sähköpostitse: [email protected] 

Materiaalit sekä ohjeistus Hukkaputki-tunnin toteuttamiseksi postitetaan ilmoittautuneille luokille lokakuussa. Hukkaputki-tunti on toteutettavissa tilanteen mukaan tarvittaessa myös etäopiskeluolosuhteissa. 

Hukkaputkesta

Kannattaako sosiaalisen paineen takia käyttää nuuskaa? Miten auttaa kiusaamisen kohteeksi joutunutta kaveria? Sopivatko päihteet ja mielenterveysongelmat yhteen?

Hukkaputki on tarinapeli, joka on suunnattu 12-15-vuotiaille nuorille. Peli tarjoaa hauskaa tekemistä, mutta myös virikkeitä omiin pohdintoihin eri päihteistä ja mielenterveydestä. Pelaajana pääsee itse vaikuttamaan pelin kulkuun tekemällä erilaisia valintoja tutuissa ja arkipäiväisissä tilanteissa. Peli soveltuu osaksi yläkoululaisten opetusta ja on toimiva väline ehkäisevän päihdetyön toteuttamiseen nuorten kanssa.

Pelin idea tarkoitus herättää keskustelua päihde- ja mielenterveyden teemoista. Hukkaputki tarjoaa turvallisen ympäristön kokeilla erilaisia valintoja – myös niitä huonompia. Pelissä voi testata, miten erilaiset valinnat vaikuttavat ja mihin ne voivat johtaa.

Peli on pelattavissa ilmaiseksi joko tabletilla, tietokoneella tai puhelimella. Peliä voi pelata suomenkielellä sekä ruotsinkielellä. Tutustu peliin tästä.